ja bym sie pisal
pęknięty plastik w okolicy chłodnicy
Zwiń
X
-
pęknięty plastik w okolicy chłodnicy
cóż, nie mam pojęcia jak się ten kawał plastiku nazywa, ale szlag go trafił. w zimie zauważyłem, że auto, po przekroczeniu 60km/h zaczyna wyć. wyje tylko w czasie jazdy - w czasie postoju, niezależnie od obrotów, nie ma tego dźwięku. brzmi to po prostu jak pęd powietrza - taki wibrujący dźwięk. czasem gdy skręcam wyje mniej. otkryłem ten pęknięty kawał plastiku - jak widzicie kawałek jest wyłamany. prawdopodobnie od uderzenia w zaspę śniegu na parkingu gdy byłem w Polsce - ta kratka na zderzaku była wybita. żeby to sprawdzić troche kombinowałem, a to ją odginałem w lewo, to w prawo, zakleiłem tasmą etc - żeby tylko sprawdzić czy dźwięk się zmienia. no i okazuje się, że mogę sobie wybrać tonację. wygląda na to, że to wina tego plastiku. pomóżcie. przy 120km/h nie ma sensu słuchać radia! do szału mnie to doprowadza. czy można to kupić? zmienić samemu? jak się to w ogóle nazywa? i ile?...
a może to jednak coś innego? ktoś miał coś takiego? dźwięk się pojawia tylko i wyłącznie w czasie jazdy.
dziękiEvery man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
-
-
nazywa się to , o ile dobrze pamiętam z mojego protokołu szkody ( a tak tez na to mówili w ASO) - kierownica powietrza. A czy dźwięk z tego - na odległość to wróżenie z fusów.- ale może być- ten plastik może wpadać w niezłe wibracje od pędu powietrza. Można kupić osobno, za ile ?? nie pamiętam, ale nie były to jakieś kosmiczne pieniądzeZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
dzięki! teraz moge pytać bez robienia z siebie kretyna. i lepiej żeby dźwiek był z tego (naprawdę wszystko na to wskazuje - tak jak mówisz: wibracje)
cieszy mnie również:
Zamieszczone przez huwenie pamiętam, ale nie były to jakieś kosmiczne pieniądze
i jeszcze jedno - chyba będzie sporo rozkręcania... żebym to tylko umiał złożyć do kupy :roll:Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
Komentarz